Sunday, December 11, 2011

Saya sayang awk! (Copy n paste je ayat org sbb suke..)

Saya sayang awak.. Tapi betul ke saya sayang awak?? Awak sayang saya ke?? Kalau sayang, nape awak pegang tangan saya?? Awak nak tengok rambut saya, nak hug saya, nak saya pakai seksi2.. Memang la awak tak kasi boy lain tengok saya pakai seksi.. Tapi awak tak halal lagi untuk saya kan?? Awak sayang saya ke kalau saya kasi semua tu kat awak??


Saya sayang awak..Betul..Tak tipu..Tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai?? Saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak.. Saya lupa solat, saya lupa dosa.. Saya lupa Tuhan..Takut la...

Betul awak..Saya sayang awak.. Tapi saya takut.. Takut sangat nak sayang awak.. Awak baik, selalu solat awal.. Tapi nape bila dengan saya awak lupa solat?? Masa kuar, kita lalu je depan masjid.. Tak pernah stop.. Tapi kat tempat takde orang, kita stop. Beratus duit awak habis untuk saya kan?? Saya hargai sangat.. Saya tau awak sayang saya..Tapi nape awak tak simpan duit tu dulu..Kot2 ada jodoh, boleh kita kawen.. Awak... Saya takut.. Takut sangat.. Takut bila ingat pe yang kita dah buat.. Saya nak awak jadi halal utk saya.. Tapi tak boleh la sekarang.. Macam mana awak nak tanggung saya..Kita blaja lagi..Saya nak hidup dengan awak..Saya nak awak jadi imam saya.. Nak sangat share everything dengan awak.. Saya nak jadi kekasih halal awak..Tapi betul ke cara kita wak?? Saya takut laaaa...

Awak..Saya nak hidup dengan awak forever kat heaven.. Tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??Macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi.. Tak kisah la saya dulu, awak dulu atau dua2 skali.. Boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang?? Kalau la Dia tanya apa yang saya dah buat dengan awak, apa saya nak jawab nanti.. Saya maluuuuuuuuuuu sangat kat Dia..

Awak.. Lama saya fikir.. Saya fikir pasal kita.. Betul saya sayang awak.. Tapi, sampai bila kita nak camni??Awak.. Saya dah fikir lama... Lepas ni, kalau saya xmesej awak, xnak jumpa awak, xnak call awak, awak jangan salah faham tau.. Saya buat camtu sebab saya sayang awak sangat2.. Awak.. Saya nak forever kat syurga dengan awak.. Dulu saya sedih sebab kita jauh.. Tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita.. Kalau dekat, awak boleh agak kan pe kita buat nanti??

Saya xtau camne nak bagitau awak..Saya nak jaga hati awak.. Tapi awak sedar tak sebenarnya saya dah kotorkan hati awak.. Saya suka goda awak dengan manja saya, dengan body saya.. Saya suka buat awak cair dgn saya.. Jahatnya saya.. Awak saya banyak dosa.. Awak nak ke terima org macam saya jadi wife awak?? Awak.. Saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak.. Saya nak jadi the best wife.. Baru la awak xpandang orang lain dah.. Saya xnak susahkan awak dengan saya yang macam ni.. Awak.. Saya nak jadi bidadari awak.. Bukan kat dunia je.. Tp kat heaven gak.. Saya nak jadi bidadari awak yang forever..

Awak.. Saya tahu saya xbaik.... Banyak sangat kekurangan dan xlayak nak tegur salah awak.. Tapi saya sayang awak.. Apa kita buat, bukan ada org tahu pun... Sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya?? Saya pun nak awak jadi suami yang boleh pimpin saya ke syurga.. Tak nak ke?? Takkan la awak sayang saya untuk hepi2 kat dunia ni je.. Awak xnak ke pilih saya jadi bidadari awak kat syurga nanti?? Awak.. Tolong la... Saya xnak dah jumpa awak.. Tapi mungkin saya lalai gak nanti.. Syaitan selalu ada dengan saya.. Suka je dia kalau saya keluar dengan awak, goda awak.. Awak.. Tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa. Tolong ek.. Saya lemah sangat..Saya nak jadi kuat.. Kuat untuk awak.. Untuk hidup dgn awak.

Saya sayang awak.. Camne kalau tiba2 Dia panggil kita before kita sempat bertaubat..Takutnye saya..Awak xtakut ke?? Camne kita nak pergi syurga?? Camne saya nak jadi bidadari awak?? Saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tapi dengan apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dalam cinta kita?? Malu sangat kat Dia..Awak..Saya nak berubah..Untuk diri saya gak, untuk parents saya.. Tapi, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan?? Saya nak berubah pun sebab nak jadi the best untuk awak.. Untuk babies kita nanti.. Nak jadi mom yang the best..Huhu. Tinggi betul cita2 saya.. Saya pun nak kita jadi pasangan yang educated.. Nak sama2 berjaya.. Tapi educated yang taat padaNya la.. Mesti bahagia kan.. Kita ingat Dia, Dia pun ingat kita, so, boleh la Dia jaga kita nanti..

Awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kat syurga tau.. Awak doakan la saya biar boleh masok syurga.. Saya nak jadi bidadari yang tunggu awak..n there, i'll be yours forever... Tapi, kalau awak pergi dulu?? Iye..Saya sedih.. Tapi saya pun akan doakan awak.. InsyaAllah..Nanti awak tunggu la saya kat syurga k?? Mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana.. Tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k?? Saya nak jadi bidadari awak..

Awak.. Maafkan saya kalau ape yg saya buat dan bagitau ni mengguris hati awak.. Saya buat camni sebab saya sayang awak.. Saya xtau camne nak bagitau awak.. Sebab tu saya taip kt sini.. Maaf sebab saya post kat sini.. Bukan nak bukak keburukan sendiri.. At least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sebagai panduan.. Ramai kat luar sana kapel dan buat macam2.. Saya takot nak post kat awak.. Tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k.. Awak.. Dah nak subuh la.. Kejap lagi mesti Dia panggil saya.. Ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..

Thursday, December 1, 2011

Coretan utk awk...

Awk arini kan hubungan kite da 1 tahun 3 bulan 23 ari...Hmm da setahun lebih kan hubungan kite..Terase macam cepat je mase berlalu.. Walaupun tempoh ni mungkin agak baru bagi kite tp saye rase da macam2 yg kite tempuh kan? Banyak sangat wak dugaan dlm hubungan kite ni.. Tp saye slalu cakap ngan awk sy akan sentiase cuba pertahankan hubungan kite selagi saye mampu utk bertahan awk.. Nak tau nape saye wat camni? Jawapannyer sebab saye terlalu sayangkan hubungan kite.. Saye tak sanggup nak tgk hubungan kite ni berakhir macam tu wak.. Saye tak tahu nak cakap macam mane, nak luahkan macam mane dan nak bagitahu macam mane lagi kat awk yg saye sangat2 sayang kat awk...Awk je yg ade dlm hati saye..


Awk buat la salah macam mana besar skali pun saye tetap terima awk...Sebab saye tak sanggup kehilangan awk..Takpe awk biarlah hati saye ni menderita asalkan saye tak kehilangan awk.. Betapa besarnyer tempat awk kat hati saye ni awk..Saye tau awk rimas sangat2 dengan perangai saye..Yer saye tahu kadang2 awk tak tahan dengan sikap saye..Saye tahu semua tu awk..Tp saye tak mampu nak kawal diri saye.. Saye cemburu sangat bile sesuatu benada tu ade kaitan dgn "perempuan".. Memang awk slalu sgt ckp dengan saye yg awk takde org lain hanye saye je ade kat hati awk..Tp saye takut nak percaye dengan kata2 tuh..Saye takut saye tertipu lagi....Saye tak sanggup awk...


Terus terang saye cakap mase mule2 kite kenal dulu saye betui2 bagi 100% kepercayaan saye dekat awk..Tp saye sedih sangat sebab awk dah sia2kan kepercayaan yang saye bagi tuh.. Awk tak hargai kepercayaan yg saye da bagi kat awk...Saye terkilan awk sebab tiap kali awk buat perangai lepas tu awk mesti janji kat saye macam2..Saye selalu pecaye dengan kata2 awk..Tp last2 ape yg saye dapat awk? Lepas satu satu awk wat hal..Awk..kan saye bagitaw kalo saye dah sayang seseorang saye boleh rase ape yg die wat belakang saye..Sebab tu saye cakap awk tak boleh tipu saye.. Dah terbukti awk banyak da benda yang awk sorok dari saye tp tgk la last2 kantoi jugak kan...Lepas tuh saye mesti marah2 awk cakap macam2 dekat awk tp ape pun akhirnye saye balik jugak dekat awk..Saye tak kuat awk nak tempuh sume ni...


Awak yang saye kenal dulu kenape dah tak same lagi dengan sekarang ni...Saye nak awk yang dulu...Saye ingat lagi dulu mase awk takde transport awk slalu cakap klau ade transport nanti awk nak hantar saye balik umah, awk taknak tgk saye naik public lagi..Saye tunggu je..Now awk da ade sume tuh mase mula2 awk sanggup keluar rumah pagi2 sebab nak ambik saye kat umah..Tp skang da xde sume tuh wak... Saye tak tahu nape awk macam dah tak kisah pasal saye..Saye terkilan sangat mase saye suruh hantar kat tren awk ckp awk nak main bola..Awk tak jauh pun awk saye cuma mintak hantar kat tren je bukan dekat rumah.. Pastu dulu kalo cukup bulan kite selalu kua kan..Tp skang da bape bulan kite x kua wak...Rinduu sgt saat2 tu awk...


Awak perasan tak sekarang ni kite hari2 gado..Kalo baik pun kejap je pastu mesti gaduh balik kan..Ntah la saye pun da tak tahu nak cakap ape lagi awk...Saye penat da nak pikir pasal niyh sume..Saye tahu awk pun macam tuh jugak kan...Takpe lah awk kalo ade jodoh kite tak kemane ke..Saye hanye mampu berserah je..Tuhan Maha Mengetahui..DIA lebih tahu mane yang terbaik utk kite.. Saye cakap macam ni bukan sebab saye dah tak sayang awk..Tempat awk masih kekal lagi kat dalam hati saye...Cume saye terlalu takut kalo saye dah letakkan harapan dekat tempat yg saye sendri tak tahu kat mane kesudahannye awk...Maih panjang lagi perjalanan hidup kite kat luar sane...Ape pun jadi awk tetap di hati....ILYSM.....

Sunday, July 10, 2011

Weekend with my bff..

Hyee uolll...Huhuhu da lame rasenyer tak habiskan mase ngan bff tersayang...Yelar masing2 bz skang ni so mase yang ade memang tersangat2 terhad..Tp akhirnye dapat jugak kitaorg buat aktiviti bersama cam dulu2 balik..Rindu sangat2... :) 




Jumaat lepas aq alek cheras dgn niat utk habiskan mase ngan bff aq..Kebetulan pulak mlm tu ade kenduri akad nikah member aq punye sepupu merangkap kawan aq jugak la...Coz time kecik2 dulu kitaorang rapat sgt tp bile sume da semakin besar ni makin hari kitaorang da makin jauh..Ngeee...Nak cite pasal malam akad nikah tuh..Pengalaman kot...Masuk kali ni da 4 kali aq ikut org p akad nikah..Aq bile lagi erk????Hohohoho...Ok2 balik  pada topik asal..Korang nak tau malam tu mase majlis berlangsung, aq yg ade kat belakang lak yg berdebar2 seolah2 majlis tuh ana yg punya..Hahaha ni la akibat terlebih berangan..Uppsss...Hehehe pape pun seronok sangat tgk org bernikah...Tambah2 lagi part batal air sembahyang time si husband mencium dahi si isteri...Aduhhh tersentuh aq melihatnya... Terase bahagia seketika.... Tak tau la nape aq suke sangat tgk laki kiss dahi pompuan...Nampak kasih sayang mengalir di disitu...



Ok habis sudah cite pasal malam nikah..Skang nak cite pulak pasal hari keesokannye semasa majlis perkahwinan pulak..Raenye da lame sangat aq tak p kenduri kawen...Bukan ape aq ni teramat la malas nak jumpa ngan org2 kat area umah aq tuh tambah2 ag makcik2...Amboiii mulut mereka2 boleh tahan ok bab2 mengata org  ni...Daripada darah aq panas mendengar suara2 sumbang dari mulut mereka baik aq dok diam2 kat umah...Kenduri ni pun aq g sbb member yg kawen kan...Tp best la plak...Dpat jumpe member2 time kecik2 dulu...Huhuhu skang ni sume da besar panjang..Rmai jugak yg kawen....Aq ni bile la kan?? Haishhh dr td timbul persoalan ni je..Pe kes?? Sabar yer ana ade jodoh tak kemane....Hahhaha gatai kot study pun tak habis lagi ade ati pikir pasal kawen...Apeee pun x bleyh...



Ok lepas abes je makan kenduri aq ngan bff aq (nina and bed) dengan pantas bersiap2 untuk menyumbangkan suara serta mensumbangkan lagu..Huuhuhu arini kami kuar hanye bertiga sebab bff aq lagi sorang kene keje..Cian die tak dapat juin kitaorang...Sangat2 seronok bersama mereka..Tiga jam melalak membuatkan aq puas, terase lepas segala masalah seketika....After karoeke kitaorang terus je alek....




Monday, June 20, 2011

Dedikasi khas buat Mr.s ku..

Buat tatapan Mr.S ku yg tersayang.. Cewahhh hehehe.. Post kali ni aq tujukan khas wat insan teristimewa di hati ku..Huhuhu..So kpd readers sekalian sori erk if korang meluat, menyampah, geli or whatever la ngan post aq kali ni..Ni je cara utk aq luahkan ape yg terbuku kat hati aq ni...


B...Nak tau x semalam kan syg rase betul2 dihargai n syg nampak kasih syg yg terpancar kat situ...Mungkin b tak perasan or bagi b ni cume perkara biase je..Tp tak bg syg sbb syg betul2 hargai layanan b dekat syg semalam...Jgn salah faham yer, tak bermaksud sebelum ni syg tak nampak ksh sayang b tuh cume semalam  syg rase cam lain sgt..So romantik!! Ngeee..B mesti nak tau kan nape syg ckp camni..Meyh cni syg bgtau nape...


* B ikatkan tali kasut syg...Actually syg terkejut sgt mase b tunduk n tlg betulkan tali kasut syg tuh..Terharu sgt!  


* B tak tak nak letak botol air dlm beg syg sbb tak bagi syg bawak berat2...Walaupun ni perkara kecik je tp syg sgt2 hargai dgn keprihatinan b kat syg...


* Mase kite redah hutan dlm gelap tu b sentiase dekat dgn syg..Syg rase selamat sgt time tu walaupun keadaan kat situ bahaye sgt...Perkataan "hati2" tak lekang dari mulut b time tu...


* Mase tgh mendaki tu tenaga syg da hilang then syg terduduk sbb terlalu penat...Tp time ni syg sentap sbb b ingat syg main2 pastu b gelakkan syg kan..Sampai hati , bile syg da termuntah2 baru b diam..Huhu syg tersentuh bile b lapkan mulut syg mase tu... <3 So sweet..


* Mase nak panjat batu yg besar sebelum sampai kat puncak tu syg ckp kat b yg syg takut, tak berani nak panjat..Tp b jwb " jgn takut b ade kat belakang syg"...Trus dtg keberanian dlm diri syg..Ngeeee


* Then mase nak turun dr bukit tuh tenaga syg betui2 da takde, da tak mampu lagi nak melangkah..Syg nampak b betul2 riso n b jugak tak lepas pimpin tangan syg time tu..


* Sampai je kat bawah b ade ckp kat syg "tak penah tgk syg camni"..Erkk syg pun tak paham pe maksud b..Tp syg suke bile b bisik kat syg ckp "si pendek yg romantik" Hehehe padahal die yg romantik...Tp malu2 nak ngaku kunun...


* And last skali time kasih sgt2 wlu kat mane jua kite berada b sentiase layan karenah syg yg gile bergambo...Ngeee









Sunday, June 19, 2011

Yeahh!! Akhirnye Broga Hill....

20/6/2011-Ahad : Broga Hill


Akhirnye aq berjaya jugak menawan puncak Broga Hill..Disebabkan kitaorang nak gerak kol 4am so aq yg dok kat hostel ni terpakse la overnight kat lua..Al maklum la cinderella kan kene balik sebelum pukul 12am kalo tak alamatnyer terpakse la kene dok kat lua pagar..Hihihi so nak dijadikan cite aq pun ikut le Mr.S aq men futsal sampai kol 1am..After tuh lepak jap kat kedai makan sampai kol 3am..Then kitaorg siap2 terus gerak...


Sampai sane tak perasan pulak pukul bape..Yang pasti kol 5am kami memulakan perjalanan..Perghh mencabar sungguh perjalanan kitaorg..Aq ingatkan terus je panjat bukit tuh...Rupe2nyer nak kene redah dulu hutan belukar sume..Itu pun da cukup mencabar buat aq..Sgt memerlukan tenaga yg byk..Itu pun hampir separuh perjalanan kitaorg slh sorg member aq da termuntah2 sbb terlalu penat... Tp kitaorg still meneruskan perjalanan....Byk gak la berhenti rehat...


Panjat punye panjat sampai separuh bukit aq rase mcm nak pitam..Huhh terbaring aq atas tanah tuh...(Semput lagi...) Huhuhu time tuh da tak leh nak cakap ape lagi penat yg teramat sgt2...Da hampir nak putus asa da...Then lepas rehat kitaorg masih teruskan lagi perjalanan tuh...Teramat la mencabar...Time tuh jugak aq wat keputusan bia la ni yg pertama dan terakhir aq tawan Broga Hill..Heheheh tak sanggup la nak tempuh cabaran dan dugaan kat atas sane...Jalan licin, batu besar2 sume tuh kitaorg kene lalui... 


Dan akhirnye setelah melalui pelbagai cabaran dan dugaan kat atas sane berjaya jugak kitaorang sampai ke puncak Broga Hill...Terasa lepas azab aq memanjat..Tp nak turun satu hal lagi...Huuu nape la xdisediakan cabel car ke kat ats tuh mesti laku kan...Huhuhu Nak tak nak aq kene paksekan diri aq turun...Mengigil2 kaki nak melangkah...Finally kol 9.30am kitaorg sampai jugak kat bawah...Rase mcm nak tercabut segala urat badan aq ni...Sakit wooo... Huhuhu


Walaupun penat tp bagi aq ni merupakan pengalaman yang paling mencabar, seronok dan mcm2 lagi la yang pernah aq alami dlm idup ku...











p/s  to Mr.S : Wooot2 kamu sgt sweet laa dear td...Teserlah kasih sayangmu terhadap ku..Cewahhh..Hihihi Romantik bangat!! ilysm!!!



Sunday, June 12, 2011

Date with my Mr.S....

Hye korang...Hehehe tibe2 arini terajin lak nak update blog... Arini bersamaan dgn 12/6/2011 aq g date ngan Mr.s ku...Huhuhu best bangat..Tujuan kitaorg kuar arini sbb nak g tgk wayang cite KL Gangster..Terpengaruh ngan org ramai yg da tgk cite niyh sume ckp best...Xleyh jadi ni so aq pun ajak la Mr.S aq temankan...Hehehe nasib baik la die nak law x kempunan la aq nk tgk jawabnyer...Waaa memang betui la dorang ckp cite tuh memang best gilew! Sampaikan Mr.S aq ckp rase cam nak tgk lagi skali..Huhuhu cube korang bayangkan betapa bestnyer sampai die ckp camtu skali..Ngeee


Ok after tgk wayang kitaorg trus bla dr situ n cari tempat mkn kat luar...Al maklum la dari pagi xmkn lapar kowt...Pastu die bawak aq lpk2 kat taman...Wahhh best2!Da lame xlpk, borak2 camni ngan si die...Sronok sgt....And aq pun ape lagi of coz la xnak lepaskan peluang bergambar...And yg jadi mangsa of coz la Mr.S aq yg tersayang ni..Hihihi sgt2 bersabar melayan karenah aq...Time kasih chenta...Ngeee Ok kat bawah ni hasilnyer...Tp gambo xcantek la...Bese la camera da rosak so snap pakai hp je la...













Saturday, June 11, 2011

Tiada lagi bff di sisiku...

Salam..Da lama sgt rasenye x update blog aq ni...Ntah la kadang2 mcm byk sgt2 story tp tgn aq ni terlalu malas la nak menaip..Dan arini aq rase nak luahkan something kat cni..Coz aq ni jns kalo ade masalah aq suke luahkan dekat org, aq xpandai la nak pendam kan masalah sorang2..Selalunye bile ade masalah aq akan luahkan kan bestfrenz aq..Yeah bestfrenz..Mesti korang sume pun ade kwn baik jugak kan??? Tp tu sume dulu...Skang xde lagi mcm tu..Skang ni kalo ade masalah aq akan cerita kat Mr.S aq je..And kalo ade cerita yg xbape sesuai nk kongsi ngn die aq akan cerita kat budak2 bilik aq...Walaupun masih ade lagi org yg dgr masalah aq tu sume tp x sepuas luahkan masalah kat besfrenz...Bile ngan kwn baik aq akan cerita segala2nya...


Mesti ade yg tertanya2 ape da jadi ngn aq n besfrenz aq kan?Actually kitaorang baru jew putus persahabatan...Hanye disebabkan perkara kecik je..Ntah la aq pun xfaham mcm mana boleh jadi mcm ni...Senang2 je die buang aq...Aq pun xsangke die tergamak singkirkan aq dari hidup die setelah bertahun2 kitaorang berkawan... Bukan sekejap bertahun2 tu, bayangkan dari kecik lagi kitaorang kenal...Terlalu byk benda yang kitaorang da lalui sama2...Kitaorang gelak sama2, nangis pun sama2...Tp skang sume tuh da xde lagi..


Ok punca kitaorang gado dari facebook je..Die cakap die xsuka ngan bf aq ..Aq pun xtaw nape die xsuke...Kat sini xde niat pun aq nak memihak kat sape2...Yelar aq akui mungkin salah bf aq gak sbb bergurau xkene tempat...Tp pelik gak bukannye bf aq ade maki die pun..Sume komen2 die n bf aq , aq da bace..Cam bese2 jew..Xtaw la nape die emo sgt2...Sampai xleyh nak time gurauan tuh n die ckp bf aq da gurau melebih2..Hmmm org kalo da xsuke wat ape pun tetap xkan suke jugak kan..Xpe la itu hak die..Aq xleyh nak pakse..Tp kan aq terkilan sgt2 sbb even aq pnh xsuke ngn bf die dulu tp aq xpenah lak sampai nak ckp depan2 yg aq xsuke kat die...Aq stay jage hati org yg die syg tuh..Sebabnye aq hormat la perasaan kwn baik aq tuh...Even aq xsuke skali pun aq xde hak nk ckp lebih2 sbb tuh sume life die..Die bebas nak berkawan ngan sape2...Ape yg aq harapkan kat cni sebagai ke baik die sepatutnye hormat perasaan aq walaupun die xsuke ngan sape aq berkawan..


Tapi aq terfikir jugak...Aq bukannye baru lagi ngan bf aq ni...Kalau betul die xsuke da tentu la dari mule lagi die da wat perangai camni kan...Bagi aq ape yg da jadi ni hanyalah satu alasan je..Yelar sbb skang ni die da ade kwn baik yg lain..Yg sentiase ade 24hours ngan die..Yang leyh bawak die jalan2 ke mane2 je..Bukannye aq xtaw die kan suke orang berkereta..Cam aq ni ape la yg ade..Study pun xhabis lagi kan..And aq jugak xleyh ade 24hours kat sisi die..Tambah2 time die betul2 perlukan aq..Die kene la faham aq study so mase yg aq ade memang sgt2 terhad..Even aq cuti Sabtu and Ahad pun aq still kene study jugak..Dan aq tau die da salah faham ngan aq...Sebab skang ni aq da xrajin balik umah cam dulu2 ag...Selalu tiap2 minggu aq akan balik umah and lepak ngn die..Now tiap kali cuti aq lebih suke stay kat hostel jew..And die ingt aq stay sbb nak spend time ngan bf aq..Tp die silap kat situ aq xalek sbb nak settle kan assignment yg bertimbun2 tu..Kene la faham hidup sbg seorang student mmg la mcm ni...Lain la mcm die da bekerja...Life kite mmg berbeza..


Ok balik pade cerita aq pasal facebook td..Serious aq xsangke sgt2 bertahun2 berkawan utk yg pertama kali dlm hidup ni die sound aq ngan post kat fb..Come on la babe...Xkan nak bagi 1 Malaysia tau kot...Privacy la sikit kan...Tp terpulang la ko ckp tu wall ko so ko ade hak kan nak wat camtu..Ok up 2 u..Kalo tuh yg leyh wat ko puas ok silakan..And lepas bertelagah kat fb tup2 aq tgk ko da block aq..Thankz a lot la babe...Even time tuh aq ngah bengang gile2 nye ngan ko pun xde la sampai aq nk block member baik aq sendiri kan..Da terang2 terbukti yg ko memang nak buang aq and xperlukan aq lagi dlm life ko kan?It's ok aq xkisah kalo tu yg ko nak..And mayb bg ko tuh yg terbaik kan...Terpulang la...Peringatan bkn aq yg buang ko tp ko yg buang aq...Jgn pulak satu ari nanti tibe2 ko ckp aq yg buang ko sudah....


Then 2,3 ari lepas kitaorang gado, die ade msg aq say sori..Tp dlm msg tuh die ade ckp "if ko nak kwn ngan aq ko tau mane nak cari aq" Eh2 aq confuse lak bace msg...Seolah2 mcm aq lak yg buang die...Ape ni??And die gak ade mentioned yg die ngah serabut ngan mcm2 masalah skang..Wth?? Tiap kali ade masalah mst aq yg jd mangsa...Please la..Jgn jadikan aq sbg tempat utk ko lepaskan masalah ko tuh..Cube ckp ngan aq dlm dunia ni sape yg xde masalah?? Sume orang ade masalah la..Tp pandai2 la handle jgn jadikan org yg xbersalah sbg tempat utk lepaskan masalah tuh...


Ok rasenyer cukup la sampai kat sini je aq story..Tak leyh nak story lebih2 asal bukak je cite pasal ni otomatik hati aq jadi panas...Huhuhu


p/s utk member baik aq tuh >>>>>


Babe kalo ko ingat lagi kate2 aq before aq masuk kolej aq penah ckp kat ko "aq xkan gantikan tempat ko sbg kwn baik aq ngan sape2 skali pun, ko tetap dlm hati aq"..Ko ingat lagi x?? And utk pengetahuan ko sampai skang babe, da hampir dua tahun aq kat kolej tuh aq xde kwn baik pun..kat kelas aq slalu sorang2, and kat bilik pun aq xde bestfrenz..Sbb aq masih pegang ngan janji aq kat ko..Tp ko???Senang2 je tempat aq digantikan ngan orang lain kan...Tp xpe tu hak ko la nak berkawan kan..And aq sendiri penah ckp kat member baik ko tuh aq xkisah if die nak ambik tempat aq asalkan die jage ko leklok..Ok pape pun aq masih sayangkan hubungan persahabatan kite ni...Xpenah terfikir pun sumenye akan berakhir mcm ni...Even aq da ade bf pun skang ni kwn tetap aq perlukan...Dua2 penting utk aq...Aq sedar jatuh bangun aq ngan sape...Aq akui ko memang penting utk aq...Tiap kali aq ade masalah aq akn cari ko...Now aq da xde tempat lagi utk kongsi segala masalah aq...Pape pun kalo ni jln yg ko pilih aq harap ko akan epy ngan life ko k...And thankz coz penah jadikan aq sbg teman baik ko...

Sunday, May 22, 2011

Nak tau cara yg betul menjawab telefon??? Jom layanzzz...

Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le boring sangat lebih² lg kalu yg kejenye mmg jawab tepon).


 1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
 Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?

Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?

Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo... ...
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...

Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.


12. Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)



Amacam?? Menarik x? Jom kite ramai2 cube nak?? Hehehe

Thursday, May 19, 2011

Alangkah indahnyer jika nenek ku begini...

Salam sume... Waa lame gile aku x update blog aku ni... Ish2 teruk btui la aku ni kan.. Hihi bese la bz gamaknyer.. Tp skang ni aku ngah cuti sem.. Bukan wat pape pun lpk kat umah je kot tp ntah la xtau nape cam berat sangat nak menaip... Malas gile kot.. Tp arini tibe2 tergerak n terajin nk update sbb aku tgh mengalami kejelesan tahap gaban setelah melihat sorang nenek ni... Ish geram gile kot... Paneyhhh je...


Tapi kan alangkah indahnya dunia ini jika aku dikurniakan nenek sebegini havoc gitu.. Wahhh best gile la xsangka ade jugak nenek yg taksub ngan kaler pink! Aq ingatkan budak2 n remaja je yg minat...  Seriously jeles gile ni... Sume brg2 die kaler pink.. Ini betul2 taksub kalah aku....Ngeeeee jeles,. jeles, jeles... Meleleh aku tgk gambo2 die.. Moh kite tgk ramai2.....


p/s: Kalo la aku kaya akan ku kalah kan nenek ni.... :)















Thursday, April 21, 2011

Jom ramai2 kite ber"FACEBLOG"..

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH



Thursday, April 7, 2011

Mood : Final Exam..

Salam korang...Sori sangat2 coz da lame sangat rasenyer Miss whatever menyepikan diri tanpa sebarang post yg terbaru.. Actually ade byk info nak share ngan korang tp tu la xde mase la nak update.. Al maklum la final exam tinggal lagi 13 ari jew dari skang.. Satu ape pun xprepare lagi niyh.. Huhuhu itu pasal la blog niyh pun da lame terbengkalai.. Sori yer olls.. Xpe abes jew exam nanti akan ku pastikan blog niyh di update ngan entry terbaru hokey.. K la rasenyer cukup al sampai kat cni jew...


P/s: Korang doakan miss whatever erk....Amin...

Friday, April 1, 2011

Ya Allah ya tuhanku...

Ya allah ya tuhan ku….
Jika dia bukan milikku lagi…
Kau hilangkan perasaan cinta yang pernah wujud di dalam hati ini….
Biarlah perasaan cinta itu hanya wujud sekali sahaja untukknya….


Aku tak sanggup menangung derita mencintai dan merindui nya lagi…
Sedangkan ku tahu dia bukan miliku lagi….
Aku doakan dia bahagia bersama insan lain….
Dan aku juga mahu diri ku bahagia…..


Ya Allah ya tuhan ku…
Kau bebaskan perasaan ku ini…..
Terlalu sengsara rasanya memiliki perasaan cinta ini….
Jika memang waktu untuk aku mencintainya telah habis….
Kau tutup kan perasaan cintaku ini untuknya….
Agar bayang2 cintanya tidak terus menghantui hidup ku ya Allah…


Aku tahu aku terlalu mencintai nya….
Setiap masa ..setiap saat…
Pasti terbayang memori2 indah aku bersamanya….
Kehilanganya memang sukar ku terima….


Aku tahu…dia takkan kembali kepada aku lagi….
Aku terima ujian mu ini ya Allah dengan hati yang terbuka…
Walaupun terlalu berat untuk aku hadapinya….
Aku insan yang lemah….
Tetapi aku tak mahu terus lemah…
Lemah hanya kerana gagal dalam bercinta…
Sedangkan cinta yang hakiki hanya lah padamu Ya allah….


Ya Allah ya tuhan ku…..
Bantu lah aku untuk melupakan nya ya Allah…
Aku mahu terus hidup dalam dunia yang nyata …
Aku tak mahu terus merasa derita mencintai dan merinduinya ..
Mencintai dan merindui dia yang bukan lagi miliku…


Aku telah merelakan dia pergi ya allah…
Aku terima dengan pilihanya ya allah..
Aku redha jika takdirnya dia bukan jodohku….
Dan…aku juga mahu cintanya juga pergi…


Biarlah kisah cinta aku dan dia menjadi sejarah…
Sejarah yang lebih mematangkan aku …
Sejarah yang menjadikan aku lebih kuat….
Sejarah yang menjadikan aku lebih bersyukur ….


Ya allah ya tuhanku…
Terlalu berat ujian cinta ini…
Jadikan aku hamba yang lebih kuat ..
Agar aku tidak lalai dalam  kesedihan cinta ini ya allah…
Semoga satu hari nanti cinta di hati ku ini akan berputik kembali….
Dan jika saat itu telah tiba ya allah…
Kau jatuh kan lah cinta ku itu pada …
Seseorang yang melabuhkan cintanya padamu ya allah..
amin2…ya rabbal al amin….

Tuesday, March 22, 2011

Berjalan2 di Putrajaya....

Hyeee guys...Huhuhu actually nak up date time balik dr Putra tu tp disebabkan malas menguasai diri, so skang ni baru dapat update... Ngeee mase ari Sabtu 19 March aritu aq ngan family aq g Putra sempena Hot Air Baloon tu... Waa excited nak naiik belon tuh punye pasal aq ngan family aq kua umah lepas subuh.. Huhuhu...Ingatkan kitaorang la paling awal sampaii tup2 sampai sane perghhh penuh gile org...Kaunter tiket buka pukul 8am tp time tuh baru kol 7 lbh org beratur x hengat punyer.. Skali tanye kat pekerja situ die ckp org yg beratur pun da melebihi tiket yg dorang jual coz tiket limit utk 300 org.. Perghhh mekaseh la kan...Hancur lebur semangat nak merase naik belon tuh... :( Da tuh leyh lak petugas tuh suruh kitaorg tunggu sesi kedua punye pukul 6pm....Xsanggup aq... Dgn membawa hati yg hampa niyh kitaorg pun berjln2 la di sekitar kawasan tuh...N kat bawah niyh hasil dr tangkapan aq..Ngeeee... Camera murah jew pic pun xsantek lorh.....



Korang tgk la betapa ramainya manusia kat situ..Huhuhu eh seram kan tgk belon ni? da la besar...

Ni  belon yang da dilepaskan di udara.. Hanya krew2 jew leyh naik belon yg diterbangkan tinggi camni..Orang biase jgn mimpi la kan...

Haaa ni belon dari Jepun...Cute bangat.. Da tuh time nak lepaskan belon ni kat udara leyh lak die pasang lagu Doraemon.. Huhuhu 

Haaa yang ni laa belon utk orang awam naik.. Bayaran die RM10 tp naik rendah je kot..Hahaha aq beria ingat die nak lepaskan tinggi2...


Pssstt...Korang nampak x gambar helikopter tuh??Huhu aq ade benda nak story ni...Korang nak tau x kalo nak naik helikopter ni satu kepala die kire RM130  mahal gilew kan??? Die bawak pusing2 lbh kurang 15 minit jew tau... Tp bese la foreigner yg ramai naik ni...Tp lantak la yg penting skang aq nak cite pasal 1 couple yg naik helikopter ni..Sangat2 romantik k..Sebelum dorang naik aq nampak ade petugas yg berlari2 bawak sejambak bunga letak dlm helikopter tuh, aq ingt org2 besar nak naik... Aq biarkan je la...Pastu aq nampak ade 1 couple naik...Aq pun stay je kat situ sampai helikopter ni dtg balik... Then mase dorang turun aq nampak pompuan ni pegang bunga n mase dorang lalu sebelah kitaorg, aq nampak bf die pegang kotak cincin.. Die melamar gurl tuh mase kat dlm helikopter tuh.. Perghhh romantik gile la bf die....Sweet sgt taw....

P/s: to my Mr.S nnt kalo u nak melamar i jgn lupe tau wat adegan2 yg romantik jugak..Pasti i akn ingt sampai bile2..Hahaha

Cakk!! Ngee Miss whatever pun nak nyelit gak kat cni..Hehehehe

Ni pic kat Wetland..Da penat berjln2 kat hot air ballon dtg lak ambik angin kat cni..Mmg syiok..Huhu

Ni anak buah aq Aniq namenyer...Die ni pendiam tp suke sgt gelak..


Yg ni namenyer Sofea..Sgt byk bercakap hokeyh..Huhuhu

Thursday, March 17, 2011

Soley...Soley.....

Hye korang...huhuhu arini saje nak sembang2 kosong...Ermmm td ngah on9 tibe2 aq terjumpe pic2 yang cute niyh.. Aq suke gilew kot... Hahahahha soley, soley.. Haaa korang sume kompom2 da tgk kan cte Hantu Kak Limah Balik Rumah.. 


Ngeeee mesti ramai yg suke kat cite niyh.. N aq adalah salah sorang peminatnyer.. Hahahaha cite niyh mmg best.. Part paling xtahan time si Johan n si usop tuh nyanyi...Ekekeke....Mmg best...Haaa korang nak tgk x pic yg aq ckp aq suke gilew tgk tuh???? Nak tgk x?? Ngeh3....Cube usha kat bawah niyh......
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




Haaaa amacam comey kan??? Yang penting pink gitu....Oh my Gucci i loikeeee it!! Hahahaha aq xtaw la ni pic edit or real punyer..Pape pun mmg kreatif lorh....Siap ade gambar Pooh lagi kat depan tuh..Class gitu nyah..haha..Haaa pastu kan aq ade jugak jumpe pic ni tau...Entah sape2 la yg dok rajin sgt mengedit sampai jadi camni ghupenyer.....


Haishhhhh! Org pakai jersi Malaysia Kak Limah pun sibuk jugak nak pakai....Pandai Kak Limah skang ni..Jgn nanti ternampak kat stadium sudah..Upppsss..Huuuuuu.....Tp cute jugak kan...Credit utk sape yg edit pic niyh..hehehehe